Untitled design (14).png

Optimizare SEO

Vrei sa ajungi in prima pagina din Google si sa beneficiezi de trafic organic de                                                                calitate, 100% nisat?

Promovare SEO cu rezultate vizibile

O campanie eficienta de promovare SEO presupune parcurgerea mai multor etape, printre care analizarea, identificarea si optimizarea elementelor On Page, Off Page, cat si aspecte tehnice ale paginii promovate (simplitatea codului, ordinea elementelor, vizibilitatea continutului sau numarul de requesturi HTTP).

Optimizare-SEO-2 (1).png

Servicii SEO dedicate

              Audit SEO Complet

Auditul SEO pe care agentia noastra vi-l pune la dispozitie este compus din 3 parti – Auditul SEO On Page, Auditul SEO Off Page si Auditul UX – UI (trateaza aspecte legate de viteza de incarcare, design, experienta utilizatorului cu interfata si procesul de navigare).

          Optimizare On-Page

Procesul de optimizare SEO On Page se focuseaza pe analiza cuvintelor cheie, implementarea configuratiilor HTML (tag-uri H1, H2, H3, corectarea URL-urilor, realizarea metadatelor si continutului in functie de cuvintele cheie stabilite pentru fiecare pagina din site.

             Optimizare Off-Page

Strategia de optimizare SEO Off Page tine cont de bugetul clientului si de obiectivele setate. Aceasta vizeaza aparitii in presa autoritara, targetul principal fiind publicatiile de nisa in care se lanseaza materiale pentru cresterea vizibilitatii in SERP pe cuvinte cheie non brand

                                     SEO On-Page

Procesul de optimizare SEO incepe on site! Te ajutam cu optimizarea SEO de la zero sau cu auditul si reglementarea problemelor site-ului sau magazinului tau!

Etapa de analiza SEO On-Page

Optimizare-SEO-On-Page-2.png

Auditul SEO On-Page este realizat cu instrumente de analiza SEO Performante, precum Screaming Frog SEO Spider sau Rank Tracker din pachetul SEO Power Suite. Prin intermediul acestor instrumente se analizeaza aspectele tehnice (configuratiile HTML, permisiunile de indexare pentru motorul de cautare) si aspectele legate de setarile on-page ale fiecarui URL in parte din site-ul de prezentare sau magazinul online analizat

Ce analizam in procesul de audit SEO On-Page:

  • Analiza metadate: titluri SEO, metadescrieri.

  • Analiza atribute / etichete HTML: H1(titlu), H2(subtitlu), setarea tagului Alt Text la nivelul pozelor incarcate in site.

  • Analiza continut: analiza thin content (continut slab ca volum de cuvinte), unicitate, densitate cuvinte cheie (continut spam).

  • Analiza cuvintelor cheie adiacente pentru fiecare pagina dintr-un site de prezentare sau pentru fiecare categorie dintr-un magazin online.

  • Analiza structura URL in conformitate cu grupurile de cuvinte cheie targetate.

  • Analiza structura linkuri interne – verificarea posibilitatilor de plasare a legaturilor catre alte pagini sau articole din site.

  • Analiza fisiere robots.txt, sitemap.xml si schema.org.

  • Analiza redirecturi  – identificarea paginilor care sunt sau pot fi redirectionate pentru cresterea eficientei procesului de optimizare SEO On-Page.

Etapa de optimizare SEO ON-Page

1. ANALIZA KEYWORDS ----

Analiza cuvintelor cheie

In cazul proiectelor noi, respectiv site-urile sau magazinele online pe care le configuram de la zero in cadrul departamentului intern de web design, fiecarei pagini de serviciu, respectiv fiecarei categorii ii este atribuit un grup de cuvinte cheie. Analiza cuvintelor cheie se realizeaza cu ajutorul instrumentelor performante precum Google Keyword Planner sau Topics, by SEO Monitor. Pentru site-urile de prezentare sau magazinele deja lansate in mediul online, analiza cuvintelor cheie in functie de structura actuala a URL-urilor se realizeaza in cadrul Auditului SEO On - Page.

2. OPTIMIZARE CONTENT ---

Organizarea si optimizarea continutului

Crearea si optimizarea continutului pe baza analizei initiale a cuvintelor cheie reprezinta o parte importanta din strategia de crestere a traficului organic non – brand. Spre deosebire de tehnicile invechite de canibalizare / supra optimizare a densitatii cuvintelor cheie, in momentul de fata motorul de cautare Google apreciaza continutul realizat intr-o maniera naturala, utila pentru ca utilizatorul sa afle cat mai multe informatii despre serviciile sau produsele pe care le oferiti. Departamentul nostru de SEO Copywriting va poate ajuta sa creati de la zero sau sa optimizati continutul actual din site-ul dumneavoastra pentru o clasare mai buna in paginile de rezultate oferite de motorul de cautare Google.

3. HTML SI METADATE ---

Configurarea elementelor / etichetelor HTML si a metadatelor

Pe baza analizei cuvintelor cheie si a potentialului de trafic pe care il prezinta fiecare cuvant din grupul asociat fiecarei pagini de serviciu sau fiecarei categorii de produse din magazinul online se realizeaza configurarea etichetelor HTML relevante in anul 2020: H1, H2, atributele ALT Text pentru imagini, precum si a metadatelor: Metatitlu (SEO Title) + Metadescriere – fragmentele reprezentative pentru orice URL (pagina web) pe care motorul de cautare le afiseaza in paginile de rezultate. Aceste elemente influenteaza intr-un procent semnificativ pozitiile paginii in SERP, iar din aceasta cauza trebuie configurate corespunzator, in asentiment cu produsele listate in respectiva categorie sau cu descrierea serviciului oferit.

4. OPTIMIZARE URL-URI ---

Optimizarea URL-urilor

In functie de cuvantul cheie principal atribuit paginii sau categoriei in cauza, se seteaza URL-ul astfel incat acesta sa ofere greutate acelei expresii. In cazul unui website realizat de la zero, departamentul nostru de web design se ocupa de setarea corecta a URL-urilor la indrumarea departamentului SEO, insa in cazul unui proiect deja lansat in mediul online, in urma auditului SEO On Page vor fi semnalate URL-urile problematice: cele publicate si indexate cu o extensie de cifre la final, cele care contin simboluri sau diacritice, cele care nu corespund cu grupurile de cuvinte cheie targetate sau cele in care se repeta anumite cuvinte cheie, aspect considerat spam de catre motoarele de cautare. Aceste URL-uri vor fi redirectate folosindu-se modulele corespunzatoare fiecarei platforme in parte.

3. HTML SI METADATE ---

Promovare SEO pas cu pas

                                         SEO Off-Page

Procesul de optimizare SEO Off Page include analiza competitorilor tai si punerea in practica a strategiei necesare pentru                                                                     ca tu sa ii intreci in cel mai scurt timp!

Optimizare-SEO-Off-Page.png

Etapa de analiza SEO On-Page

Auditul SEO Off Page pentru site-urile de prezentare sau magazinele online care au mai fost promovate in trecut este realizat in paralel cu analiza principalilor competitori pe nisa respectiva.

       Ce analizam in procesul de audit SEO Off-Page:

  • Analiza profil backlink-uri(retea de link-uri externe): pentru website-ul analizat.

  • Analiza profil backlink-uri(retea de link-uri externe): pentru un numar variabil de competitori directi.

Etapa de optimizare SEO ON-Page

1. BRANDING SI VIZIBILITATE ---

Materiale in presa autoritara - Branding & Vizibilitate Online

Scopul materialelor de promovare lansate in presa este acela de a imprumuta autoritate paginilor site-ului sau categoriilor magazinului dumneavoastra online, transferal de autoritate realizandu-se prin intermediul hyperlink-urilor cu tag-ul dofollow. Totusi, aceste materiale pot fi benefice si prin prisma vizibilitatii pe care o ofera brandului si serviciilor / produselor propuse de acesta. Astfel, stirile lansate in publicatiile cu nisa business, studiile de piata, analizele si insight-urile lansate in presa de profil, precum si comunicatele de presa reprezinta resurse valoroase in procesul de branding & vizibilitate online, mai ales ca pot fi insotite de materiale grafice (bannere, grafice) care sporesc vizual vizibilitatea afacerii dumneavoastra.

2. NATIVE ADVERTISING ----

Materiale in presa autoritara - Native Advertising

Exista publicatii din presa autoritara in care materialele publicitare pot face imediat nota discordanta si se pot remarca imediat ca nefiind de actualitate sau interes pentru publicul tinta al respectivei publicatii. De aceea, este necesar ca stategia de optimizare SEO Off Page sa cuprinda si materiale de promovare tip native advertising, care se integreaza perfect in profilul publicatiei autoritare targetate fiind concepute sub forma de ghiduri (DIY, Cum sa, De Ce, Liste). Desi promovarea serviciilor si a produselor se realizeaza intr-un mod mascat, scopul final al strategiei de optimizare SEO Off Page prin Native Advertising este cresterea traficului non brand.

3. INFOGRAFICE & VIDEO CONTENT ---

Infografice & Video Content

Din strategia de Content Marketing a site-ului sau magazinului tau online trebuie sa faca parte si publicarea lunara a infograficelor sau materialelor video. Te intrebi care este relevanta acestora si de ce sunt utile in procesul de optimizare SEO Off Page? Vizitatorii tai pot gasi informatii relevante in videoclipurile si infograficele publicate, iar distribuirea lor pe bloguri, reviste si ziare online poate fi o oportunitate excelenta de a atrage link-urile naturale care vor creste autoritatea generala a website-ului tau! Daca informatiile tip text pot fi rescrise, videoclipurile si graficele sunt mai dificil de replicat, iar preluarea lor va trebui sa fie insotita de mentiunea sursei.

4. SOCIAL MEDIA ---

Semnalele pe platformele Social Media

Materialele de promovare lansate in presa nu vor aduce beneficiile si impresiile preconizate daca publicul tinta interactioneaza cu acestea doar in momentul in care se afla pe homepage sau pe prima pagina din categoria aferenta.O maniera excelenta de interactionare este reprezentata de distribuirea materialelor din presa pe platformele sociale. Acest aspect se poate realiza atat pe paginile de Social Media ce apartin brandului, dar si pe paginile de Facebook care apartin revistelor sau ziarelor online respective. Cu cat link-ul materialului din presa primeste mai multe distribuiri iar utilizatorii interactioneaza mai mult cu respective postare, cu atat mai relevant ava fi influenta acelor materiale in cresterea organica a site-ului / magazinului online.

5.RAPORTARE LUNARE ---

Raportare lunara

Pe masura realizarii auditului initial, clientul beneficiaza de acces in timp real la un fisier de tip Google Drive unde poate analiza observatiile celor doua departamente din cadrul agentiei noastre. La finalizarea auditului, acesta va fi trimis si sub format .xls pentru a fi usor de parcurs de catre persoanele din firma dumneavoastra care doresc sa il vizualizeze sub forma printata. Totodata, integrarea site-ului sau a magazinului online cu o unealta de monitorizare trafic precum Google Analytics va poate ajuta sa observati mai bine sursele de trafic, conversiile si parcursul utilizatorilor in site/magazin.